water

Water: belangrijk voor bodybuilding!

Water, niemand kan zonder water. De mens zelf bestaat grotendeels uit water en het zorgt voor veel processen in ons lichaam. Het zit in heel veel producten die we dagelijks innemen en het stroomt natuurlijk ook uit je kraan (hoop ik). Het is ook heel belangrijk voor bodybuilding! 

Wat doet het?

Water zorgt voor veel essentiële processen in ons lichaam: afvoeren van afvalstoffen, regelen van lichaamstemperatuur, het is goed voor de gezondheid en het helpt dus ook vergiftiging van ons lichaam te voorkomen. Water is ook belangrijk om uitdroging tegen te gaan! Hoofdpijn is één van de eerste verschijnselen van uitdroging, kijk maar naar een avondje stappen: alcohol verdrijft vocht en als je niet genoeg water drinkt, heb je de volgende dag (meestal) hoofdpijn.

Water als belangrijk onderdeel van bodybuilding

Water zorgt voor het vervoer van elektrolyten naar de spieren. Deze elektrolyten zorgen voor transport van voedingsstoffen naar de cellen en de afvoer van afvalstoffen uit deze cellen. Ze zijn belangrijk voor het normaal functioneren van de spieren en de opname van eiwitten uit je spijsverteringskanaal. Ze zijn dus zeer belangrijk voor spieropbouw. Wanneer je zweet tijdens je training verlies je veel vocht en daarom is het dus ook van belang om tijdens je krachttraining je lichaam te voorzien van voldoende water!

Water als hulpmiddel bij het afvallen

Water zorgt voor een vol gevoel. Het drinken hiervan kan dus je honger voor een bepaalde tijd wegnemen en dit bevordert het afvallen, omdat je dus niet meer gaat eten dan je zelf wil. Ook zorgt het voor opvoering van het metabolisme en dit zorgt ervoor dat je sneller je vet verliest. (Ijs)koud water zorgt voor meer verbranding, want je lichaam wil dit op lichaamstemperatuur krijgen en dit kost energie!

Hoeveel moet je ervan binnen krijgen?

Een gemiddeld persoon moet ongeveer 1,5L water per dag binnen krijgen om de processen in zijn lichaam goed te laten functioneren. Als je sport zweet je en moet je dus vanzelfsprekend meer water tot je nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *