Small changes can make a big difference

Vermoeidheid: 8 Tips om er mee om te gaan

Af en toe heb je van die dagen dat je echt even geen zin hebt om te trainen. Je hebt echter een trainingsschema en een dag overslaan kan dus echt niet, tenzij je de volgende dag een aantal spiergroepen extra wilt pakken. Dit is alles behalve optimaal en dus kun je beter een manier vinden om jezelf een oppepper te geven.

1. Houd de macro’s in je voedingsschema in balans

Zorg ervoor dat je elke maaltijd eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt. Het liefst altijd in dezelfde verhouding.

2. Drink tijdens of voor cardiovasculaire training een suikerhoudend drankje

Suiker wordt binnen 30-60 minuten opgenomen in de bloedstroom en geeft je net dat extra beetje energie wat je misschien nodig hebt.

3. Eet vaker kleine hoeveelheden

Door vaker verspreid over de dag kleine hoeveelheden te eten (6-7 keer per dag, iedere 2-3 uur) zul je minder snel verzadigd raken. Een oververzadigd gevoel leidt vaak tot oververmoeidheid.

4. Combineer koolhydraten altijd met eiwitten

Koolhydraten kunnen een dipje veroorzaken (vooral suiker). Door eiwitten bij de koolhydraten te nemen verzacht je dit effect.

5. Neem genoeg slaap

Dit zou eigenlijk overbodig moeten zijn om te noemen. Als bodybuilder is slaap namelijk essentieel voor onder andere spierherstel. Zorg dat je minimaal 8 uur slaapt per dag, dit geeft je lichaam tijd om te herstellen van voorgaande training en je zult minder vermoeid zijn.

6. Bekijk een motivatiefilmpje

Er zijn op internet genoeg filmpjes en plaatjes te vinden die je net die extra motivatie kunnen geven om naar de sportschool te gaan. Hier kun je er bijvoorbeeld een aantal vinden.

7. Neem je lijst met doelen nog eens door

Wil je je doelen bereiken dan moet je er hard voor werken. Sla je een keer de sportschool over dan loop je weer een dag achter. Heb je geen lijst met doelen? Maak er dan een!

8. (Optioneel) Neem caffeine als je er echt even doorheen zit

Zie je het echt niet zitten om te gaan trainen? Neem dan een flinke bak koffie of een caffeine capsule voor je training. Vaak krijg je hierdoor juist extra zin om te gaan trainen. Ook kun je overwegen een pre-workout booster te kopen. Een van de toppers op dit moment is Strong!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *