Anabole Androgene Steroïden

7 Veelgemaakte fouten tijdens een AAS kuur

Het gebruik van Anabole Androgene Steroïden is niet zomaar iets. Er komt veel bij kijken en als je niet oppast kan het goed mis gaan. Daarnaast moet je ook nog op een aantal dingen letten, mocht je iets aan je kuur willen overhouden.

1. Overdoseren van AAS

Wanneer je gaat kuren betekent meer doseren niet meteen een beter resultaat. Sterker nog, dit levert juist veel negatieve bijwerkingen op. Je lichaam kan maar een beperkte hoeveelheid steroïden aan en het overschot wordt omgezet in oestrogeen.

2. Te lang kuren

In sommige gevallen negeren AAS gebruikers de aanbevolen off-periode na een gebruik van 8-12 weken. Als deze off-periode niet wordt genomen wordt de kans dat je te maken krijgt met negatieve bijwerkingen significant groter. Je lichaam krijgt zo geen tijd om te herstellen en kan zo ernstig beschadigd raken. Daar komt nog eens bij dat het slecht is voor de lever en de nieren.

3. Slecht eten

Veel mensen negeren het feit dat je voeding perfect in orde moet zijn wanneer je aan een AAS kuur begint (je voeding moet eigenlijk altijd perfect in orde zijn als je aan bodybuilding doet). Wanneer je in een kuur zit is het gebruikelijk tussen de 4000 en 7000 kcal per dag eet. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar kunt eten wat je wilt. De kcal moeten uit goede bronnen komen en grotendeels bestaan uit koolhydraten en eiwitten.

4. Slecht trainen

Je moet heel intensief en zwaar trainen wanneer je in een AAS kuur zit. In plaats van je gebruikelijke gewicht moet je nu extra pakken en extra moeite doen. Je moet het maximum uit je training halen en er moet elke week progressie zijn.

5. Geen bloedonderzoeken doen

Steroïden zijn gevaarlijk. Het is dus ook belangrijk om je regelmatig te laten nakijken door middel van een bloedonderzoek. Wanneer je net begint zullen de onderzoeken afwijkende resultaten aangeven, maar deze trekken na een tijdje bij. Tijdens de off-periode is het ook van belang je regelmatig na te laten kijken zodat je zeker bent dat je lichaam aan het herstellen is.

6. Verkeerde steroïden gebruiken

Er bestaat een grote kans dat je last krijgt van de negatieve bijwerkingen van AAS. De sterkste steroïden hebben ook de meeste en sterkste bijwerkingen. Het beste is om deze dan ook te vermijden, tenzij er een heel belangrijke reden is dat je zo veel mogelijk resultaat boekt in een korte periode.

7. Neppe steroïden gebruiken

Neppe steroïden zijn een groter probleem dan je denkt. Er bestaat hier een enorme markt voor. Deze steroïden bieden vaak geen positieve effecten, maar alleen de nadelige bijwerkingen. Controleer dus altijd of je steroïden echt zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *