motivatie

Sportschool motivatie!

Trainen gaat niet altijd even goed als andere dagen en soms is de motivatie erg ver te zoeken. Wat zijn nou handige dingen om je trainingen te variëren en leuk te houden, ook op de lange termijn?

#1: Train met een trainingsmaatje!
Wanneer je met zijn tweeën traint, heb je iemand waar je samen de oefeningen mee langs kunt lopen, samen progressie kunt kijken en zo elkaar omhoog helpt! Het is ook goed voor de concurrentie, dat je net dat ene beetje meer je best doet voor die laatste paar reps!

#2: Neem je ipod/telefoon mee voor de muziek!
Niks motiveert mij persoonlijk meer als naar de opbouw luisteren van een heerlijk nummer en wanneer de climax begint, met mijn oefening te beginnen. Geheel gefocust op de muziek en vaak ook met ogen dicht. Tijdens de rustperiodes is het ook fijn om muziek te luisteren, als je weer even moet herstellen.

#3: Wissel eens van oefeningen, als je tegen de huidige op gaat zien!
Als een oefening je op gegeven moment tegen gaat staan en je moet elke week weer diezelfde oefening doen, haalt dat ook je motivatie deels weg voor die dag en dat moet je niet hebben. Wissel die oefening eens met een vergelijkende of wissel het aantal reps en gewicht voor variatie!

#4: Stel voor elke week/maand een realistisch doel!
Je zult zien dat je motivatie toeneemt naarmate je je doelen gaat bereiken die je voor jezelf stelt. Dit moeten echter wel realistische doelen zijn en wel haalbaar. Alles wat extra/bovenop je doel komt geeft ook nog eens extra motivatie, omdat je bijvoorbeeld nóg sterker geworden bent dan je had verwacht in die periode.

#5: Echt niet gemotiveerd en zit je er helemaal doorheen?
Probeer dan eens een van de vele pre-workout boosters die er te verkrijgen zijn. Dit kan een handig steuntje in de rug zijn voor dagen dat je het echt allemaal even niet ziet zitten qua trainen. Zorg echter dat het bij incidenteel gebruik blijft en ga het niet bij elke training standaard gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *