irritatie

Sportschool irritaties #2!

In het eerste artikel hierover zijn al een aantal irritaties besproken die veel voorkomen in de gym, maar dat zijn natuurlijk niet alle irritaties die er zijn. Hieronder bespreken we enkele anderen.

1. Rack your weights, bro!

Van deze had ik zelf niet zo’n last, maar de laatste tijd komt het steeds meer en meer voor in mijn gym: het niet opruimen van de gewichten door diegene die ze gebruikt heeft. Afgelopen 4 achtereenvolgende keren dat ik de sportschool binnenliep, lagen er dumbells op willekeurige plaatsen (vóór het rek waar ze op moeten), op verschillende plaatsten in het rek, barbells die nog vol met schijven hangen en in die staat weer teruggehangen worden en barbells van de bench press die nog vol hangen met gewichten. Ruim je spullen toch eens op, of heeft je moeder je niet geleerd om ruimtes netjes achter te laten?!

2. Curlen in het squat rack!

Dit is iets wat ook zeer irritant is: mensen die barbell curls gaan doen in het squat rack. Als je, net zoals mijn gym, maar één squat rack hebt, is dit nog eens veel irritanter! Het is niet alleen totaal nutteloos, maar je houdt het rack ook bezet voor mensen die wél serieus willen trainen!

3. “Instructeurs” die alleen maar flirten met meiden, in plaats van hun werk te doen!

Iets wat vaak voor komt, alleen had er zelf nog niet echt op gelet. In mijn gym loopt er wederom zo iemand rond en het is best storend als je aan het trainen bent en je hoort de hele tijd zijn “geflirt”. Hup, doe je werk en val die meiden niet lastig! Ze komen hier om te trainen/tijd te doden en niet om jouw gezeur aan te horen!

4. Apparaten die stuk gaan en niet (binnen redelijke tijd) gemaakt worden!

Twee weken geleden was de chest press stuk en sinds maandag is de stoel van de leg press kapot, want hij is niet meer te verstellen. We hebben nu dus nog 1 chest press over en een leg press die alleen gebruikt kan worden door lilliputters en meisjes van zes jaar oud. Meerdere keren aangegeven en de reparateur komt steeds maar niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *