gym rant

Sportschool irritaties!

Irritaties in de sportschool, iedereen heeft er wel een paar. Je komt binnen met volledige motivatie om aan je benentraining te beginnen. Je kleedt je om, loopt de zaal binnen en loopt richting het squatrack en dan zie je tot je verbijstering iemand barbell curls doen met de stang uit het squatrack. Je vraagt aan diegene of hij die misschien uit wil voeren met een kleinere stang, omdat jij wil squatten en dat alleen daar kan, en vervolgens krijg je een grote bek terug. Dit en veel andere zaken irriteren je natuurlijk enorm en daar gaat dit artikel over.

Irritatie #1: Mensen die een apparaat bezet houden door met hun mobiel te spelen

Als je een oefening wilt doen en dat apparaat is bezet, dan is dat in de meeste gevallen geen probleem: je wacht netjes tot diegene klaar is en daarna ben jij. Wanneer diegene echter met zijn mobiel zit de spelen voor 5 tot 10 minuten en daarna 10 seconden de oefening afraffelt en gewoon weer verder met zijn mobiel gaat spelen, zorgt dat uiteraard voor grote ergernis. Doe dat gewoon niet en als je zo graag met je mobiel wilt spelen, ga dan naar huis of doe dat in de lounge!

Irritatie #2: Mensen die voor de spiegel gaan staan wanneer je een oefening aan het doen bent die een goede techniek vereist!

Wanneer je bijvoorbeeld aan het deadliften bent en je de spiegel gebruikt om je techniek nauwlettend in de gaten te houden en er komt vervolgens iemand voor je staan met dumbells in zijn handen om te curlen en dan heel stoer naar zijn bicep kijken, word je lichtelijk gek. Het is je goed recht om op je spieren te geilen, maar doe dat niet wanneer je voor iemand gaat staan!

Irritatie #3: Apparaat bezet houden door middel van een handdoek en verderop staan te praten!

Je wacht netjes op diegene en vraagt naar verloop van tijd, of meteen natuurlijk, hoe lang diegene nog bezig is met zijn oefening. Je krijgt antwoord en je wacht., maar hij blijft maar praten en doet zijn oefening niet.

Irritatie #4: Mensen die je commentaar gaan geven op een oefening die ze zelf helemaal niet doen of verkeerd uitvoeren!

Dit is waarschijnlijk één van de ergste. Je kent het wel, die betweters die naar je toe komen om je “tips” te geven over hoe je die oefening het beste uit kan voeren. Ze doen het voor en dan lijkt het totaal nergens op. Laat mensen hun eigen ding doen, tenzij ze om hulp of advies vragen.

Irritatie #5: Commentaar op gebruikte supplementen in de kleedkamer/zaal zelf!

“Die eiwitshakes zijn helemaal niet goed voor je!” “Die creatine, dat moet je echt niet gebruiken hoor, je moet gewoon goed trainen!”. Supplementen zijn inderdaad niet noodzakelijk voor een goede voeding, maar ze kunnen zeker als handige aanvulling dienen. Ga geen commentaar hebben op gebruikte supplementen. Gebruik je ze zelf niet, prima, maar ga vervolgens niet zeuren tegen iemand die ze wel gebruikt!

Als je deze dingen doet, moet je jezelf afvragen: zou ik het zelf leuk vinden als ik moet wachten op iemand die alleen maar staat te praten of als iemand commentaar heeft op mijn supplementen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *