Sad bodybuilder is sad

Omgang met bodybuilders

Bodybuilding vereist veel discipline en toewijding, als je je dan ook nog met nutteloze vragen en bro-science bezig moet houden werkt dat een beetje op je zenuwen. Probeer met onderstaande zaken daarom een beetje rekening te houden. Danku.

Het heet voedingsschema, niet dieet

Bij dieet denk je meteen aan vrouwen van middelbare leeftijd die bijvoorbeeld het Sonja Bakker dieet volgen. Gebruik de term voedingsschema, alsjeblieft. Vraag niet dingen als “Hoe gaat het met je dieet?”.

Bemoei je niet met de wijze van eten bereiden

Het is vervelend als je vragen krijgt als “Waarom eet je dat en dat niet samen?” of “Waarom bereid je dit niet nu en dat niet vanavond?”. We eten volgens ons voedingsschema en daarmee uit.

Bemoei je niet met een voedingsschema in het algemeen

Vragen als “Is dat wel gezond, elke dag hetzelfde eten?” kun je beter voor jezelf houden. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van bodybuilding is voeding en bodybuilders zijn dan ook vaak experts op het gebied van voeding. Ons maak je niks wijs.

Vraag niet of je een hapje eten mag

Bodybuilders wegen hun eten af om zo een precies aantal calorieeën binnen te krijgen elke dag. Vraag daarom niet of je een hapje van hun eten mag, voedsel is namelijk heilig. Misschien als je geluk hebt willen we wel wat extra kip voor je klaarmaken als je het van te voren vraagt.

Vraag niet of een bodybuilder weer dikker is geworden

We werken met bulk en cut cycles, waarbij je tijdens de bulk nou eenmaal wat dikker bent. Massa gaat namelijk gepaard met vet. Wacht maar tot de zomer dan staan we er binnen no-time weer goed op.

Houd je vooroordelen voor je

Vooroordelen als “Bodybuilders, die zijn oliedom” kun je ook beter voor je houden. Het opstellen van een voedingsschema en trainingsschema vereist veel kunde. Daar komt nog eens bij dat het makkelijk is bodybuilding te combineren met een studie of iets dergelijks.

Houd je bro-science voor je

Vragen als “Waarom train je niet high-rep tijdens de cut, voor de vetverbranding?” en “Waarom gebruik je creatine? Dat is superslecht voor je nieren.” kun je ook beter niet stellen. Weet waar je over praat.

Sportschool gedragscode

Verder zijn er nog een aantal dingen waar je in de sportschool in het algemeen op moet letten. Daar kun je hier meer over vinden:

Sportschool irritaties!

Laat je echter niet afschrikken door dit artikel, buiten de trainingen om zijn we allemaal gewoon heel aardig en sociaal hoor :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *