kerst

Bodybuilding en de feestperiode!

Bodybuilding en feestdagen: niet zo’n beste combinatie zou je zeggen! Eens in de zoveel tijd genieten moet kunnen toch, of niet? Een beetje meer vlees en pasta/rijst is bijvoorbeeld geen doodzonde, maar die vette hap en overmatig alcohol kan je wel beter laten staan!

 

 

Wees niet te streng voor jezelf tijdens kerst en oud en nieuw!
Of je nou in de bulk zit of in de cut, je kunt best wel een beetje genieten tijdens kerst! Pas bijvoorbeeld je voedingsschema voor die dagen zo aan dat je gedurende de dag minder calorieën binnen krijgt en tijdens het avondmaal weer wat extra! Zo kun je toch genieten én heb je niet zo’n schuldgevoel wanneer je na deze periode weer hard gaat trainen!

Plan je trainingen rondom de dagen dat de gym dicht is, of neem eens een rustweek!
Waarschijnlijk is jouw sportschool, net als de mijne, gesloten tijdens Eerste en Tweede Kerstdag en dan kun je dus natuurlijk niet trainen. Train deze week dan op andere dagen of sla de trainingen helemaal over (zelf geen fan van). Ben je dan toch zo fanatiek en kan je niet op andere dagen trainen, ga dan bijvoorbeeld hardlopen of een stuk fietsen om zo toch aan je beweging te komen!

Alcohol tijdens Oud en Nieuw
Gematigd alcohol gebruik kan op deze dag best. Hou het echter bij matig, want het blijft natuurlijk niet bevorderlijk voor je sport! De hele dag erna (of bij sommige zelfs twee dagen) uitbrakken word je niet vrolijk van en zal je training gaan beïnvloeden! Een wijntje of een biertje bij het kerstmaal kan prima bijvoorbeeld!

Probeer eens één van onze recepten tijdens Kerst bijvoorbeeld!
Wil je toch iets meer eten dan normaal, evengoed lekker, maar niet op een onverantwoorde manier? Maak eens één of meer van onze recepten, zoals de Appeltaart proteïne fluff! Dit is bijvoorbeeld een lekker dessert voor na het kerstmaal en met een erg goede voedingswaarde!

Of probeer dit bijvoorbeeld:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *