hardgainer

7 tips voor de hardgainer

Voor sommigen is het moeilijk 3000+ kcal op een dag naar binnen te werken, de zogenaamde hardgainers onder ons. De term hardgainer klopt eigenlijk niet, want deze personen kunnen net zo makkelijk spiermassa aanzetten als ieder ander persoon. Voor hen is het alleen iets moeilijker grote hoeveelheden eten naar binnen te werken.

Wij van Bulkedblog zijn beide ongeveer het tegenovergestelde van hardgainers, dus kunnen ons helaas moeilijk voorstellen hoe lastig het is om veel te eten voor sommige mensen. Toch hopen we dat de volgende tips enige hulp kunnen bieden:

1. Drink volle zuivelproducten
Volle zuivelproducten als melk en chocomel zijn makkelijk weg te drinken en bevatten vaak goede vetten. Begin dus bijvoorbeeld eens met in plaats van water of een glas fris een glas volle chocomel te drinken.

2. Eet pindakaas
Nog een product boordevol goede vetten, pindakaas. Met zijn +/- 600kcal per 100 gram is dit het ideale voer voor de hardgainer.  Ik kan zelf met gemak een hele pot per dag leeg eten (goed voor zo’n 2500kcal), maar ik ben dan ook geen hardgainer. Begin bijvoorbeeld eens met 100 gram per dag.

3. Verspreid je maaltijden zoveel mogelijk
Door vaker kleinere maaltijden te eten zit je minder snel vol en kun je dus op een dag meer eten. Wees gerust, de mythe dat je metabolisme hier sneller van wordt is allang ontkracht.

4. Doe absoluut geen cardio
Met cardio verbrand je als het ware weer het eten dat je hebt binnengekregen. Al die moeite die je hebt gedaan om die grote hoeveelheden eten naar binnen te werken wordt hiermee dus teniet gedaan. Ben je cardio aan het doen en zie je ineens een brede gast nee schudden terwijl hij jouw kant op kijkt dan weet je genoeg.

5. Eet veel, maar wel clean
Het is de bedoeling dat je veel eet, maar zorg ervoor dat alles wat je eet zo min mogelijk bewerkt is. Zo veel mogelijk complexe koolhydraten (geen suikers dus) en zo veel mogelijk variatie aan vetten zullen ervoor zorgen dat je meer energie hebt gedurende de hele dag en dit is een stuk beter voor je algehele gezondheid.

6. Maak een voedingsschema
Het hebben van een voedingsschema alleen al kan een goede motivatie zijn om meer te eten. Op deze manier weet je ook precies hoe veel je binnenkrijgt en hoeveel je nog moet eten op een dag. Heb je honger, eet dan alvast je volgende maaltijd. Hoe je een voedingsschema maakt lees je hier.

7. Blijf af van de AAS!
Dit is nog wel het laatste dat je gaat helpen bij je probleem. Anabole steroïden gaan je niet helpen met het aanzetten van spiermassa zolang je niet genoeg eet. Je zult tijdens je kuur aankomen in vocht, maar dit raak je twee keer zo snel weer kwijt. Daar komt nog eens bij dat je na deze eerste “kuur” je carriëre als bodybuilder meteen kunt vergeten door de schade die je aanricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *